OPPSKRIFT: Thaisuppe!

Jeg absolutt elsker supper og gryteretter, spesielt nå på høsten! Asiatisk mat er alltid en vinner her i hus, og denne thaisuppen er ikke et unntak. Denne MÅ du teste! Såå mange freshe smaker og farger! Denne oppskriften gir en middels sterk suppe, tilsett gjerne mer eller mindre chilli og curry paste eller smak.


DU TRENGER:
(oppskriften gir en stor gryte med suppe)
3 bokser kokosmelk
Grønnsaks- og/eller kyllingbuljong
Red Curry paste, 4-5ss
To gule løk
En rødløk
Tre stk vårløk
En hel asiatisk hvitløk, eller fire fedd
En hel chilli (med frøene)
En søtpotet
Ingefær
En lime
To never spinat
Risnudler
En halv kinakål
3 stk kyllingfileter
En hel spisspaprika
Koriander
Olje (gjerne kokos)

Start med å varme opp kokosolje i en stor kjele. Tilsett hvitløk, chilli og presset ingefær før du tilsetter både gul og rød løk. Surr i kjelen til løken er litt gyllen og myk. Så tilsetter du kokosmelken og buljongvann. Jeg blandet 3 stk grønnsaksbuljong med ca en liter kokende vann. Tilsett red curry og rør godt.

Da kan du begynne å steke kyllingbiter i en annen steke- eller wokpanne, gjerne også i kokosolje. Skrell og kutt opp søtpotet i små biter og skjær opp spisspaprika og vårløk. Du kan finkutte eller holde det mer rustikt ved å ha mer «chunky» biter. Tilsett oppi suppa!

Når søtpoteten nærmer seg ferdigkokt (kjenn med en gaffel om den er mør) tar du oppi kinakål, finhakket koriander, kyllingen, glassnudlene og saften fra en halv lime. Etter et par minutter kan du ta oppi spinaten og suppa er raskt klar til servering. Server med mer koriander og limebåt!

Hvor deilig ser ikke dette ut? Den ER så god! Som alltid; feel free til å bytte ut eller legge til ingredienser, smak deg frem! Bytt gjerne ut kyllingen me f.eks kikerter, så har du en vegansk suppe. Ta oppskrifter som inspirasjon og på ingen måte en mal, det er da matlaging blir gøy og personlig for akkurat deg :)

Gjerne send meg et bilde eller tag meg om dere legger ut, om dere tester!

kommentarer

 • Silje

  Så fin nettsiden har blitt! Liker absolutt tanken om å ha oppskrifter samlet her i skriftlig form, veldig mye greiere å bruke som referanse når man lager mat enn en video! Matvideoene er herlige, for all del, men dette var et skikkelig bra tillegg<33 gleder meg til å følge med her fremover

  • Celina Karine

   Tusen takk for fiin tilbakemelding! Glad du har lyst til å følge med her også! :)

 • LO

  Nam! Jeg begynner å bli litt snufsete, så en litt spicy thaisuppe høres fantastisk ut. Skal kjøpe inn til denne i morgen:) Gleder meg til å følge deg videre her også!

 • Helene Mala Haga

  Denne Thaisuppa så jeg i en av matdagbøkene dine, og jeg lagde det med en gang! I dag var andre gang jeg lagde det og det var veldig godt, med masse smaker og litt den var litt sterk i tillegg! Denne skal jeg definitivt lage masse mer av, for fikk masse skryt av den! Skal anbefale den til alle jeg kjenner, for den er veldig god❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *