OPPSKRIFT: bakt søtpotet med spinat

 Mmm! Denne retten er ikke spesielt kjapp, men likevel utrolig enkel å «slenge» sammen. Bakt søtpotet er noe av det deiligste jeg vet og det er kun fantasien som setter grenser når det kommer til tilbehøret; det aller mest vil være godt oppå! Til denne varianten kreves få ingredienser og alt er nokså budsjettvennlig!

DU TRENGER
Søtpotet (1stk pr pers)
Spinat (2 never pr pers)
Fetaost (100g pr pers)
Rødløk (1/2 pr pers)
Cherrytomater (3-4 stk pr pers)
Kokosolje til steking
Salt & pepper

HOW TO: Stikk hull med en gaffel rundt om på søtpoteten og putt inn i ovnen på 200 grader varmluft. Det kan være lurt å legge bakepapir under, da litt karamellisert «saft» kan dryppe fra poteten. Sjekk etter 40 minutter, en gang mellom da og 60 minutter skal poteten være mør hele veien gjennom. Sjekk ved å stikke en kniv i midten av poteten. Steketid varierer avhengig av størrelsen på poteten. Litt før poteten er ferdig kan du begynne med toppingen! Til dette synes jeg det gir en skikkelig god smak å steke i kokosolje, så det anbefales. Start med å steke skiver av rødløk på middels varme, før du tilsetter spinaten og mot slutten fetaosten. Smak til med salt og pepper. Del poteten i to, legg på spinatblandingen og topp med friske tomater. SÅ SYKT DIGG AH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *