MIDDAGSTIPS: Ovnsbakt torsk med digg!

Her har dere gårsdagens middag, som smakte så utrolig godt! Denne retten er virkelig enkel å lage; sleng ingrediensene i to ildfaste former og kok opp søtpotet, så har du middagen klar om ca 15 minutter. Både nærings- og fargerikt! Håper du vil teste retten og fortelle meg hva du synes :)


DU TRENGER:
Blomkål
Brekkbønner
Rapsolje
Smør
Vårløk
Torsk
Søtpotet
Bacon
Salt & pepper

Kutt opp blomkål i mindre buketter, skjær av endene på en neve brekkbønner og legg i en ildfast form. Masser inn i olje, salt og pepper. I en annen ildfast form legger du torskefilettene, krydrer med salt og pepper, legger på skjært vårløk og et par teskjeer smør her og der. Sett begge formene inn i ovnen på 180 grader i ca 15 minutter. Skrell og kutt opp søtpotet, desto mindre biter desto kortere koketid. Kok til bitene er møre. Sil av vannet og mos til puré med en stavmikser. Vi pleier å tilsette en halv skje smør til potetmosen. Når alt nærmer seg ferdig kan du eventuelt steke litt bacon, det passer veldig godt til de andre smakene, men det er absolutt ikke noe retten må ha. Legg opp som ønsket på en tallerken og hell over det smeltede smøret fra torskeformen som sky. Mmm!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *